Vacature erfgoedmedewerker IOED Bosland

Vacature erfgoedmedewerker IOED Bosland

15,2/38 – B-niveau – contractueel – bepaalde duur met kans op verlenging (tot en met 31/12/2026)


Wie zijn we?

Bosland is een intergemeentelijk samenwerkingsverband (interlokale vereniging), opgericht tussen de vier gemeenten Hechtel-Eksel, Lommel, Peer en Pelt, het Agentschap Natuur en Bos, Toerisme Limburg en Regionaal Landschap Lage Kempen.

Eén van de beleidsdoelstellingen van Bosland gaat over erfgoed. Om deze beleidsdoelstelling uit te voeren werd door de vier vermelde steden en gemeenten de IOED Bosland opgericht, die recent werd erkend door het Agentschap Onroerend Erfgoed.

De IOED Bosland zal de volgende jaren inzetten op een grotere kennis van, een betere zorg voor, een sterker maatschappelijk draagvlak voor en een boeiende ontdekking door het publiek van het onroerend erfgoed in Bosland.

De deskundigheid rond samenwerking, natuur en landschappen, toerisme, communicatie en educatie die binnen het IGS Bosland reeds aanwezig is, is een sterke troefkaart voor een goede werking van de IOED Bosland.

Taakomschrijving

  • Je ondersteunt de coördinator van IOED Bosland bij de uitvoering van zijn taken en dit vooral op het administratieve vlak.
  • Je zorgt in overleg met Bosland voor de communicatie over de IOED-acties via diverse mediakanalen.
  • Je zorgt voor een sterk uitgebouwde en familievriendelijke publiekswerking rond onroerend erfgoed.
  • In het bijzonder stimuleer en ondersteun je de lokale vrijwilligerswerking en je zet op een participatieve manier in op de verbreding van het maatschappelijke draagvlak voor onroerend erfgoed.

Heb je interesse in deze functie?

Solliciteren voor deze job kan tot en met 31 oktober 2020 via deze link. Je sollicitatie moet vergezeld zijn van een sollicitatiebrief, curriculum vitae en een kopie van je diploma.