Vacature projectleider gebiedsontwikkeling Natuurgrenspark De Groote Heide

18/38

Natuurgrenspark De Groote Heide is een grensoverschrijdend landschapspark op het grondgebied van de Nederlandse gemeenten Valkenswaard, Heeze-Leende, Cranendonck en Eindhoven en de Belgische gemeenten Hamont-Achel en Pelt.

Voornaamste doel van de samenwerkende gemeenten is het bevorderen van toerisme en recreatie in het unieke gezamenlijke natuurschoon.

Naast promotie van het Natuurgrenspark wordt er – op basis van een recent ontwikkelde gebiedsvisie – ook gewerkt aan het bevorderen van de fysieke aantrekkelijkheid en de recreatieve verbindingen.

De uitvoeringsorganisatie van het samenwerkingsverband wordt gevormd door twee projectleiders (gebiedspromotie en gebiedsontwikkeling) en medewerkers van de deelnemende gemeenten (ambtelijke werkgroepen). Voor beide projectleidersfuncties zijn er vacatures.

Voor meer informatie over Natuurgrenspark De Groote Heide zie: www.degrooteheide.eu

Dit is jouw nieuwe baan

Aan de hand van de recent vastgestelde gebiedsvisie geef je sturing aan de bevordering van de fysieke aantrekkelijkheid van Natuurgrenspark De Groote Heide, aan versterking van toeristisch/recreatieve voorzieningen (zoals fiets-, wandel-, en ruiterroutes) en aan verdere ontsluiting (voor zover de natuurbelangen dat toestaan) van de vele natuurparels.

Je maakt jaarlijks een plan van aanpak (concrete gebiedsontwikkelingsprojecten) inclusief begroting, dat door aan de Algemene Vergadering (bestuur) wordt vastgesteld. Je sluit aan bij de overleggen (4 x per jaar) van de Algemene Vergadering, bereidt zo nodig stukken voor en geeft desgevraagd toelichting op zaken m.b.t. gebiedsontwikkeling.

Je werkt collegiaal samen met de Projectleider gebiedspromotie en draagt bij aan een gezonde interactie (1+1 = 3) tussen beide disciplines.

Een van de nieuw aan te stellen projectleiders wordt tevens overall- coördinator van het Natuurgrenspark. Deze projectleider/coördinator zorgt voor de onderlinge afstemming van de diverse projecten, representeert De Groot Heide in voorkomende gevallen ‘naar buiten’, is eerste aanspreekpunt voor de voorzitter, ondersteunt de voorzitter en bereidt de bestuursvergaderingen (4 keer per jaar) voor.

Dit ben jij

Als serieuze kandidaat voor deze functie herken je je in het merendeel van onderstaande kwaliteiten:

• je bent een buitenmens die natuur weet te waarderen
  • je hebt een goed gevoel voor wat toeristen en recreanten belangrijk vinden
  • je hebt een achtergrond in gebiedsontwikkeling of verwante vakdisciplines
  • je hebt ervaring met projectmatig werken
  • je bent origineel en creatief
  • je hebt leidinggevende ervaring
  • je bent toegankelijk en communicatief
  • je geeft vertrouwen en neemt verantwoordelijkheid
  • je hebt een goed gevoel voor verhoudingen en bent een goede gesprekspartner op alle niveaus
  • je bent flexibel en kunt omgaan met de kansen en uitdagingen (en soms ook ongemakken) van een jonge ambitieuze organisatie in opbouw
  • je beschikt over een rijbewijs en eigen vervoer
  • je hebt (voor Belgische kandidaten) tenminste een hogeschool-opleiding (bachelor) of voor Nederlandse kandidaten) tenminste een opleiding op HBO-niveau
  • je hebt aantoonbare relevante werkervaring

Dit bieden wij

Wij bieden een uitdagende baan, van 18 uur per week, in een boeiende omgeving. Het gaat om een zeer zelfstandige functie met veel ruimte voor eigen inbreng.

Afhankelijk van je opleiding, kennis en ervaring bieden we je een salaris van maximaal € 4859 bruto per maand (bij een fulltime betrekking).

Voor de aanvullende functie van coördinator is er een toelage op het salaris.

Je komt in dienst van de gemeente Valkenswaard, van waaruit je wordt gedetacheerd naar het project Natuurgrenspark De Groote Heide. Voor interne kandidaten (vanuit een van de deelnemende gemeenten) is rechtstreekse detachering vanuit de eigen gemeente bespreekbaar.

Belangstelling?

Stuur je sollicitatiebrief inclusief CV en een kopie van relevante diploma(‘s) aan Jos Tielen, directeur a.i. van Natuurgrenspark De Groote Heide, Cranendonck 10, 6027 RK, Cranendonck, of mail naar j.tielen@eindhoven.nl

De uiterste datum van verzending is 28 april 2019.

Na een eerste selectie op basis van de sollicitatiebrieven bestaat de selectieprocedure uit een schriftelijke proef, een gesprek en eventueel een test of assessment.

Voor meer informatie over de functie kun je contact op opnemen met Jos Tielen, directeur a.i. van Natuurgrenspark De Groote Heide, via j.tielen@eindhoven.nl of +31 6 22399971.