Verhuis van de bib naar de Stroming: alle praktische vragen en antwoorden

De verhuis van beide bibliotheken naar de nieuwe bib in De Stroming zorgt uiteraard voor heel wat praktische vragen. We geven je graag een antwoord op de meest gestelde vragen:

Wanneer sluiten bib Neerpelt en bib Palethe?

In bib Neerpelt kan je terecht tot en met zaterdag 22 juni 2024, in bib Palethe tot en met zaterdag 29 juni 2024. Wil je nog boeken uitlenen? Kom dan voor deze data langs. Daarna sluiten deze locaties definitief.

TIP: je kan met je lidmaatschap tot 20 materialen uitlenen om de sluitingsperiode te overleven.

Vanaf wanneer kan ik terecht in de nieuwe bib?

De bibliotheek van Pelt opent haar deuren op maandag 5 augustus 2024 in het nieuwe gebouw De Stroming op Kerkplein 1 (het voormalige gemeentehuis van Neerpelt). Op zondag 1 september 2024 ben je welkom om het hele gebouw grondig te verkennen tijdens de feestelijke opendeurdag van 10 tot 16 uur.

Tot wanneer kan ik mijn boeken inleveren op de huidige locatie?

Lever je boeken in voor de sluitingsdagen. Net te laat? Gedurende het weekend van de sluiting kan je de inleverbus nog gebruiken. Daarna kan je geen boeken meer inleveren tot de opening van de nieuwe bib.

LET OP: lever altijd in bij de juiste locatie. Je kan dus geen boeken van bib Neerpelt inleveren in bib Palethe of omgekeerd.

Wat gebeurt er in de tussentijd met de boeken die ik nog thuis heb?

De inleverdatum van je geleende of verlengde boeken wordt automatisch verlengd tot 1 september. Heb je recent boeken uitgeleend die als inleverdatum 1 augustus kregen? Dan worden deze ook automatisch verlengd tot 1 september.

Heb je een boek dat al te laat was? Tussen de sluiting en 1 september loop je geen boetes op. Je kan je boeken dus met een gerust hart terug binnenbrengen in De Stroming na de opening op 5 augustus.

Boeken die uitgeleend zijn op een klaskaart, worden verlengd tot aan het eerste klassikale uitleenmoment in september of oktober.

Wat gebeurt er met mijn reservaties?

Vanaf 5 juni kan je geen boeken meer reserveren. Bij de sluiting van de bibliotheken
vervallen ook alle reservaties die niet zijn opgehaald.

TIP: zoek je toch net dat ene boek? Met je lidmaatschap bij bibliotheek Pelt kan je ook in
de bibliotheken van onze buurgemeenten gratis uitlenen (Hechtel-Eksel, Lommel, Bocholt, Hamont-Achel en Peer). Boeken die je daar uitleent, tellen niet mee in het maximum van 20 materialen bij bibliotheek Pelt.

Komt er nog een boekenverkoop?

Er worden op dit moment nog heel wat materialen afgevoerd. Deze zullen door 11.11.11 verkocht worden tijdens elke zaterdagvoormiddag van oktober 2024 in de (oude) bib Palethe.

Wat gebeurt er met de cd-collectie?

De uitleencijfers van cd’s dalen al jaren drastisch. Daarom is ervoor gekozen om de cd’s voor volwassenen en jeugd niet mee te verhuizen naar De Stroming. Deze zullen ook tijdens de verkoop in oktober worden aangeboden.

Kan ik tijdens de sluitingsperiode nog ergens de krant lezen?

Ja, alle kranten van de bibliotheek zullen beschikbaar zijn in de dienstencentra:
Pelle Melle (Dorpsstraat 58, 3900 Pelt) en BinnenHOF (Norbertinessenlaan 5, 3910 Pelt).

Waar kan ik parkeren dichtbij De Stroming?

• Ondergrondse parking Forte – gratis de eerste 2 uren
  • Parking Kerkplein aan De Stroming – parkeerkaart leggen - 2 uren