Welke maatregelen nemen we tijdens de zomeractiviteiten tegen het coronavirus?

Brengen en halen

We vragen aan alle ouders om je kind alleen te brengen en bij het afzet- en afhaalmoment zoveel mogelijk een mondmasker te dragen. Uiteraard vragen we om ook de fysieke afstand van 1,5 meter te bewaren.

Medische fiche

We vragen bij elke activiteit om een medische fiche van je kind in te vullen, zodat we in geval van mogelijke problemen perfect op de hoogte zijn. Deze kan je na je inschrijving nu al invullen op www.gemeentepelt.be/medischefiche

Zieke kinderen

Wie ziek is of in de vijf dagen voor het kamp symptomen heeft (hoesten, verstopte neus, koorts,
diarree, keelpijn, moeilijk ademen) blijft verplicht thuis. Behoort een deelnemer tot een risicogroep? Dan mag die meedoen aan de activiteit of het kamp als hij/zij toestemming heeft van de ouders, voogd (bij chronische ziektes onder controle door medicatie) of mits toestemming van de huisarts.

Hygiëne

We voorzien voldoende momenten om de handen te ontsmetten. Daarvoor voorzien we de nodige
materialen zoals zeep, reinigingsproducten, handgel, papieren doekjes,....

Een contactbubbel per week

Als je kiest voor een activiteit in een bepaalde week, mag dit ook de enige activiteit zijn waaraan je kind deelneemt in die week (combinaties met kinderopvang, SPW of andere activiteiten zijn dit jaar in dezelfde week niet mogelijk). Om diezelfde redenen kunnen we dit jaar de kinderen na het kamp ook niet naar de buitenschoolse kinderopvang brengen. We voorzien bij de meeste kampen wel vooropvang en naopvang zodat kinderen in hun ‘bubbel’ nog rustig kunnen spelen voor en na de activiteiten.

Reservelijsten

Door de contactbubbels per week kunnen we dit jaar helaas niet werken met reservelijsten voor onze activiteiten.