Wensboom

De wensboom is een warme actie van een groep enthousiaste vrijwilligers, getrokken door Peeters Bart i.s.m. St. Vincentius, het valkenhof, Gezin Centraal, OCMW Pelt, en de gemeente Pelt .

Vervul een wens. Schenk tussen 7 en 18 december een pakje aan een (kans)arm kind in Pelt.

Blader door de anonieme wenslijst [afgelopen]

Lees hier hoeveel de WENSBOOM in 2023 heeft opgebracht!

Vervul een kinderwens:

Schenk een pakje(storting)

Doe een vrije bijdrage(storting)

Schenk fysiek een pakje(breng een pakje zelf binnen)

Schenk je UiTPAS punten NIEUW! (online omruilen of via Vrijetijdsbalie, BinnenHOF & Pelle Melle)

Lees het kerstverhaal:

Er was eens...

...een boom. Een grote boom in het midden van een groot dorp genaamd Pelt. Het was bijna winter. De eindejaarsperiode kwam eraan. Een periode van koud weer, gezellig samenzijn én pakjes. Maar... 368 kinderen tussen de 0 en 12 jaar in Pelt hadden dit eindejaar thuis niet voldoende geld voor zo'n kerstpakje.

  Ineens kreeg één inwoner van het dorp een goed idee. Wat als die grote boom van pas kon komen om deze kinderen wél een pakje te kunnen geven? De inwoner vroeg hierbij hulp aan de welzijnspartners van de gemeente Pelt. Die verzamelden de wensen van deze kinderen en hingen ze aan de grote boom. Het werd een 'wensboom'.

  Plots straalde de wensboom magische energie uit. En andere inwoners, groot en klein, verzamelden rond de wensboom. Ze waren benieuwd wat er op de kaartjes aan de boom stond geschreven. De inwoners plukten elk een wenskaartje en namen ze allemaal mee naar huis.

 De volgende dag was het kerst. En de wensboom was leeg. Elk kaartje was van de boom geplukt. Maar onder de boom... daar lagen wel 250 kleurrijke pakjes. Iedere inwoner die een wens plukte schonk het pakje dat op het kaartje geschreven stond. Eén voor elk van de kinderen die er anders geen zou krijgen dit eindejaar. De kinderen straalden van blijheid.

En de wensboom, die ging terug in een diepe winterslaap. Wachtend op de dag dat hij weer van pas kon komen...

Die dag van het jaar breekt nu weer aan!
Help jij dit jaar mee om zo veel mogelijk kinderwensen te vervullen?

Doe mee aan de actie op de manier die het best bij jou past!
Disclaimer

De wensboom is een initiatief van een sterke vrijwilligersploeg in samenwerking met St. Vincentius, welzijnspartners en de gemeente Pelt. Alle opbrengsten voor wensboom Pelt gaan naar de pakjes. Eventuele overschotten worden behouden voor de Wensboom van het volgende jaar. Uw persoons- en betalingsgegevens blijven strikt anoniem en worden niet bewaard.

Heb jij een vraag rond de wensboom? bel 011 94 93 07 of mail naar kim.schrooten@gemeentepelt.be 

;