Werken aan F74/Urnenveldstraat en Oude Brugstraat/Venderstraat

De komende weken wordt het kruispunt F74/Urnenveldstraat aangepast. In Sint-Huibrechts-Lille gaat men naast de kanaalburg boringen doen onder het kanaal door, van in de Oude Brugstraat tot in de Venderstraat. Bij beide werken moet er plaatselijk omgereden worden.

Aanpassing kruispunt

Vanaf vrijdag 7 juni om 12.00 uur wordt in opdracht van Provincie Limburg gewerkt aan de aanpassing van het kruispunt fietssnelweg F74-Urnenveldstraat. Hierdoor is de Urnenveldstraat afgesloten ter hoogte van het kruispunt. Het gemotoriseerd verkeer heeft een omleiding via de Spoorwegstraat. Fietsers hebben doorgang via de berm. Ze stappen best wel af. Volgens de aannemer zullen de werken een tweetal weken duren.

Boringen

Van maandag 10 t.e.m. vrijdag 28 juni worden in opdracht van de nutsleidingen (Fluvius en De Watergroep) boringen uitgevoerd onder het kanaal door in Sint-Huibrechts-Lille. Hiervoor zijn boorgaten nodig in het wegdek van de Oude Brugstraat en Venderstraat (verlengde van de Oude Brugstraat aan de overkant van het kanaal). Dit zijn voorbereidende werken om alle buizen en leidingen die nu onder de brug van de Venderstraat hangen onder het kanaal te leggen.

In de Venderstraat (het stuk naast de gewestweg) is enkel plaatselijk verkeer toegelaten. Ter hoogte van het boorgat is er beurtelings verkeer mogelijk.

In de Oude Brugstraat is enkel plaatselijk verkeer toegelaten en enkel fietsers en voetgangers hebben een doorgang langs het boorgat.

Gepubliceerd op donderdag 6 juni 2024 15.02 u.
;