Werken aan Heerstraat en Koning Albertlaan

Vanaf maandag 15 april 2019 zal het Agentschap Wegen en Verkeer het wegdek van de Koning Albertlaan en de Heerstraat in Pelt op een aantal plaatsen herstellen. Dit tussen de Vonderstraat en de spoorwegbrug.

Om de verkeershinder zo beperkt mogelijk te houden, zal het agentschap deze werken tijdens de paasvakantie uitvoeren. Voor het verkeer richting Hamont-Achel geldt dan een omleiding. Tegen het einde van die week zijn de werken klaar.

Het wegdek van de Koning Albertlaan en de Heerstraat is momenteel op een aantal locaties in slechte staat. Om het rijcomfort en de veiligheid van de weggebruikers te verhogen, zal het agentschap deze stukken herstellen. 

Minderhinder-maatregelen: omleiding en parkeerverbod

De aannemer zal telkens werken tussen 08.30 uur en 18.00 uur. Voor het verkeer richting Hamont-Achel geldt dan een omleiding. In de omgekeerde richting blijft de gewestweg open. Tijdens de werkuren zullen de Groenstraat en de Stationsstraat ook afgesloten zijn ter hoogte van de Heerstraat. Deze straten blijven bereikbaar via een lokale omleiding. 

Fietsers kunnen steeds in beide richtingen langs de werfzone rijden. Om de werkzaamheden op een vlotte en veilige manier uit te kunnen voeren, zal er tijdens de werkuren een parkeerverbod gelden langs de Heerstraat tussen de Stationsstraat en de spoorwegbrug. Tussen het kruispunten met de Vonderstraat en de Stationsstraat zal enkel aan de zijde richting Hamont een parkeerverbod gelden.

Weersgevoelig

Deze werkzaamheden stonden eerder ingepland in het najaar van 2018, maar werden uitgesteld omwille van de slechte weersomstandigheden. Asfalteringswerken zijn immers erg weergevoelig. Bij regenweer kan de huidige planning ook nog wijzigen.

Gepubliceerd op donderdag 11 april 2019 12.05 u.