Overdagkoor Daytime

Veel mensen hebben overdag vrije tijd. Vanwege parttime-werk of flexibele werktijden, vanwege werk als zelfstandige of omdat ze niet (meer) hoeven te werken. Fietsen en wandelen of andere recreatieve activiteiten horen nu eenmaal in de dagindeling van mensen, die overdag de gelegenheid hebben. En waarom zou dat ook niet met zingen kunnen? Zingen in een koor is een geliefde vrijetijdsbesteding. Dat blijkt wel uit het enorme aanbod van koren. In elke woonplaats zijn er wel een aantal koren actief. Maar moet dat nou per se in de avonduren ? Vaak hebben oudere koorleden ook geen zin om ’s avonds nog de deur uit te gaan.

Heel dikwijls is het repeteren in de avonduren niet meer zo productief en nefast voor het enthousiasme dat een koor nodig heeft. Een belangrijk voordeel van het overdagkoor is dat je ’s avonds niet de deur uit hoeft. Dus wel actief zingen in koorverband, maar geen kostbare avond kwijt.

Bij Overdagkoor Daytime is iedereen van harte welkom zonder onderscheid in leeftijd, geslacht of kunne. Muziek verbindt mensen en dat maakt een koor o.a. zo uniek. Muziek spreekt de taal van emotie en raakt iedereen, zonder onderscheid te maken.

Daytime staat open voor iedereen met een gezonde stem en een goed stel oren. Voorkennis is geen criterium en noten kunnen lezen is absoluut geen must. We gaan voor een brede repertoirekeuze uit allerlei soorten muziek met als enig doel: in een fijne sfeer mooie muziek maken, zomaar overdag.

De huidige koorleden van Overdagkoor Daytime uit de Noord-Limburgse regio hebben aangegeven dat ze volop genieten van het samen zingen, trots zijn op wat ze al hebben bereikt, maar bovenal dat zij in contact zijn gekomen met andere mensen. Zingen in een koor – en zeker in een gemengd koor – heeft een positief en vooral socialiserend effect.

Daytime zingt voora lichte pop, meertalig en -stemmig en nam in 2021 deel aan de World Choir Games in Antwerpen. De groep telt momenteel 60 leden, had een eerste groot tweedaags concert "Mooie dagen" in CC Palethe begin mei 2023.

Nieuwe leden en dan vooral mannen zijn hartelijk welkom! Spring vrijblijvend eens binnen op de repetities en kom kennismaken!

Dirigent is muziekpedagoog Paulus van den Bemt uit Neerpelt.

Overdagkoor Daytime repeteert elke dinsdag van 13.30u tot 15.30u in Zaal De Reppe, gelegen in de Jeugdlaan te Pelt-Overpelt (net achter CC Palethe en de bibliotheek).

Adres

Adres
Herent 138
3910 Pelt
Tel.
011647684
GSM
0473695064
E-mail
willyreynders54@gmail.com
Daytime

Contact

Willy Reynders

Adres
Herent 138
3910 Pelt
Tel.
011647684
GSM
0473695064
E-mail
willyreynders54@gmail.com

Voorzitter

zie contactpersoon

Secretaris

Marleen Brouns

Adres
Dorpsstraat 160 bus 5
3900 Pelt
E-mail
marleen.brouns@hotmail.be
;