Europees Muziekfestival voor de Jeugd

Europees Muziekfestival voor de Jeugd
Elk jaar rond 1 mei vindt in het Noord-Limburgse Pelt (België) het Europees Muziekfestival voor de Jeugd (EMJ) plaats. Dit jaarlijkse muzikale feest is afwisselend een koorfestival en een instrumentaal festival. 4.000 tot 6.000 jongeren uit heel Europa, en soms ver daarbuiten, geven ieder jaar opnieuw de kleurrijk bevlagde straten een internationale sfeer van verbroedering.   Naast de juryoptredens, beoordeeld door een internationale jury, kan het publiek kiezen uit allerlei happenings en avondconcerten met als absolute hoogtepunten de proclamaties en de laureatenconcerten, waarop de beste groepen van de dag aantreden. De bezoekers komen elk jaar weer onder de indruk van de uitzonderlijk hoogstaande uitvoeringen - bijna onmogelijk gewaand voor jeugdige amateurs - en zij leren de muziek waarderen en liefhebben.

Befaamde dirigenten, componisten en juryleden roemen de waarde van dit festival. De combinatie van ontmoeting en evaluatie zorgt ervoor dat de beste ensembles op het podium staan. Wie ooit deelnam, weet dat de geest van het festival ook inspireert tot verbondenheid in muziek en eenvoudig menselijk contact over alle grenzen heen.

Dat de inspanningen van de vele vrijwillige medewerkers van het EMJ ook door de overheid gewaardeerd worden, blijkt uit de toekenning van de titel "Cultureel Ambassadeur van Vlaanderen" in 1995, 1996 en 1997 vanwege de Vlaamse Regering. Voor zijn bejubelde vrijwilligerswerking  ontving het EMJ in 2013 de Vlaamse prijs der amateurkunsten
EMJ
Toekomstlaan 7 bus 2, 3910 PELT
Contact : Greet Kenis, info@emj.be

Contact

Greet Kenis

Adres
Toekomstlaan 7 bus 2
3910 Pelt
Tel.
011/662339
E-mail
info@emj.be

Voorzitter

Rutger Nuyts

Adres
Toekomstlaan 7 bus 2
3910 Pelt
E-mail
info@emj.be

Secretaris

Stijn Philippe

Adres
Toekomstlaan 7 bus 2
3910 Pelt
E-mail
info@emj.be
;