Buurtcheque

We steunen je buurtfeest of speelstraat met praktische materialen die je ongetwijfeld kan gebruiken voor een geslaagd feestje. Pelt heeft hiervoor met een leverancier heel voordelige tarieven kunnen afspreken.

Wat kan je huren?

Alle materialen die je kan gebruiken voor een superleuke organisatie: springkastelen, tenten en tentverwarming, koelfrigo’s, (sta)tafels, servies, buffetmateriaal (bainmarie en warmhoudbakken, …) en zelfs bepaalde soorten van animatie. Alle materialen worden door de leverancier bij jullie buurt afgeleverd en weer opgehaald.

Voor wie

Peltse buurten

Voorwaarden

Privéfeesten, winstgevende activiteiten, schoolfeesten en feesten met een politiek, religieus of filosofisch karakter kunnen geen aanspraak maken op een buurtcheque.

Buurten en wijken kunnen de feestcheque inzetten voor één of meerdere buurtactiviteiten in datzelfde jaar. Aparte en kleinere gedeelten van dezelfde wijk kunnen wel nog een aparte aanvraag indienen.

Wat moet ik doen?

Je kan je materialen aanvragen via het aanvraagformulier voor buurtverenigingen. De vrijetijdsbalie zorgt voor de bestelling van de materialen bij de leverancier. Die leverancier zorgt voor de levering van de materialen in jouw buurt.

Op het online formulier kan je samen met je buurtcheque meteen ook je aanvraag voor een buurtfeest of speelstraat invullen.

Je kan de buurtcheque aanvragen tot 4 weken voor de activiteit, ook wanneer er een tijdelijk politiereglement nodig is (voor een speelstraat of om de weg af te sluiten).

Kostprijs

Bestel je materialen binnen het budget van 200 euro, dan zijn de kosten voor rekening van het gemeentebestuur. Kies je ervoor om meer materialen te bestellen? Dan kan je evengoed gebruik maken van de voordelige tarieven, maar krijg je achteraf voor het restbedrag boven 200 euro een factuur van de leverancier.

De prijzen zijn incl btw en levering binnen Pelt. Wanneer er binnen de 5 dagen voor de afgesproken levering door de buurtvereniging wordt geannuleerd, dan worden er 50% annuleringskosten in rekening gebracht voor de buurtvereniging.