Buurtcheque

We steunen je buurtfeest of speelstraat met praktische materialen die je ongetwijfeld kan gebruiken voor een geslaagd feestje. Pelt heeft hiervoor met een leverancier heel voordelige tarieven kunnen afspreken.

Wat kan je huren?
Alle materialen die je kan gebruiken voor een superleuke organisatie: springkastelen, tenten en tentverwarming, koelfrigo’s, (sta)tafels, servies, buffetmateriaal (bainmarie en warmhoudbakken, …) en zelfs bepaalde soorten van animatie. Alle materialen worden (afhankelijk van het bedrag dat je bestelt) al dan niet door de leverancier bij jullie buurt afgeleverd en weer opgehaald (zie onder)

Voor wie

Peltse buurten

Voorwaarden

Het feest richt zich op alle inwoners van de straat, de buurt of de wijk.

Privéfeesten, winstgevende activiteiten, schoolfeesten en feesten met een politiek, religieus of filosofisch karakter kunnen geen aanspraak maken op een buurtcheque.

Buurten en wijken kunnen de feestcheque inzetten voor één of meerdere buurtactiviteiten in datzelfde jaar. Aparte en kleinere gedeelten van dezelfde wijk kunnen wel nog een aparte aanvraag indienen.

Wat moet ik doen?

Wat moet ik doen?

Je kan je materialen aanvragen via het aanvraagformulier voor buurtverenigingen. De vrijetijdsbalie zorgt voor de bestelling van de materialen bij de leverancier. Die leverancier zorgt (afhankelijk van het bedrag dat je bestelt) al dan niet voor de levering van de materialen in jouw buurt (zie onder).

Op het online formulier kan je samen met je buurtcheque meteen ook je aanvraag voor een buurtfeest of speelstraat invullen.

Je kan de buurtcheque aanvragen tot 4 weken voor de activiteit, ook wanneer er een tijdelijk politiereglement nodig is (voor een speelstraat of om de weg af te sluiten).

Kostprijs

Bestel je materialen binnen het budget van 200 euro, dan zijn de kosten voor rekening van het gemeentebestuur. Kies je ervoor om meer materialen te bestellen? Dan kan je evengoed gebruik maken van de voordelige tarieven, maar krijg je achteraf voor het restbedrag boven 200 euro een factuur van de leverancier.

De prijzen zijn incl btw. Wanneer er binnen de 5 dagen voor de afgesproken levering door de buurtvereniging wordt geannuleerd, dan worden er 50% annuleringskosten in rekening gebracht voor de buurtvereniging.

Regelgeving

Levering

  • De buurtfeesten tot €200 komen zelf hun bestelling afhalen en terugbrengen aan het magazijn van Fun4You (Aambeeldstraat 9 - 3900 Pelt), bv. vrijdag ophalen en maandag terugbrengen (dagprijs). Als tegemoetkoming mogen zij dan ook de gehuurde materialen en attracties, springkastelen een volledig weekend gebruiken in plaats van 1 dag.
  • Als er toch buurtfeesten zijn die willen dat er geleverd en opgehaald wordt kan dit vanaf een bestelling van minimum €275 incl btw. (de transportkosten bedragen dan €75 geleverd en opgehaald te betalen door de buurtfeesten bij een bestelling van €200)
  • Indien er voor minder dan €200 besteld wordt, is er geen transport mogelijk (ook niet met transportkosten, want totaalbedrag moet minstens € 275 zijn.)
;