Vertrouw op @gemeentepelt.be!

In de media verscheen vandaag een bericht dat er een veiligheidsprobleem was met de overpelt.be domeinnaam. De gemeente Pelt communiceert steeds met @gemeentepelt mailadressen. Deze mag u dus als veilig beschouwen. Andere afzenders kan u best wat voorzichtiger behandelen.

In de media verscheen vandaag een bericht dat er een veiligheidsprobleem was met de overpelt.be domeinnaam. De gemeente heeft deze inderdaad niet meer in beheer maar het veiligheidsrisico hiervan dient toch wat genuanceerd te worden.

Het is zeker NIET zo dat hiermee een datalek ontstaan is en er zomaar gegevens op straat liggen. Bij de fusie zijn alle accounts met overpelt.be-adressen overgezet naar gemeentepelt.be-adressen. Het is ook dit (veilige) domein dat de gemeente al ruim 5,5 jaar gebruikt in al haar communicatie en datasystemen.

Als u dus mails ontvangt van een @gemeentepelt.be-adres hoeft u zich geen zorgen te maken en kan u deze als veilig beschouwen. Indien u echter (phishing-)mails ontvangt van mailadressen eindigend op @overpelt.be, @pelt.be of een andere domeinnaam in naam van de gemeente, kan u deze best melden bij de gemeentediensten of via verdacht@safeonweb.be

Gepubliceerd op woensdag 22 mei 2024 16.43 u.
;