Hoppinpunt Pelt

Een Hoppinpunt moet het makkelijker maken om van het ene vervoersmiddel op het andere over te stappen en zich zo dus efficiënter en duurzamer te verplaatsen. De keuze voor het station van Neerpelt is niet toevallig. Daar is nu al een bundeling van trein en bus en ook de fietssnelweg F74 ligt vlakbij. Als uiteinde van de as richting Genk-Hasselt en de as richting Antwerpen wordt dit Hoppinpunt uitgebouwd tot een belangrijke schakel voor wie zich duurzaam wil verplaatsen.

Naast voldoende parkeerplaatsen komen er afgesloten fietsenstallingen met lockers en laders voor elektrische fietsen. Deelfietsen en een elektrische deelauto maken het nog makkelijker om de eigen auto thuis te laten. Onderaan bij de bijlagen vind je het ontwerp met bijkomende uitleg.

Eén onderdeel van het Hoppinpunt is er al aan het station: je kan bij de gemeente voortaan een elektrische auto huren voor je verplaatsingen. Je leest er alles over op www.gemeentepelt.be/deelauto.

Het Hoppinpunt in Pelt is niet het enige op de Noord-Zuidverbinding. Er komt er ook een in Peer, Houthalen-Helchteren en Hasselt. De realisatie gebeurt met de steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) en de provincie Limburg.

Aanleg vanaf 22 mei

De werken situeren zich in de Stationsstraat vanaf de Wico-campus tot aan Skiffel. Ze omvatten de herinrichting van de bestaande parking en de aanleg van nieuwe fietsenstallingen. Een plan en meer details over de werken vindt u op de achterzijde. Volgens de planning van de aannemer zullen de werken tot begin juli duren. De elektrische deelauto zal voor de duur van de werken op de NMBS-parking aan de zijde van Boseind te vinden zijn.


Tussen de Slagmolenstraat en Skiffel zal de aannemer een gedeelte van de weg innemen voor de vernieuwing en aanpassing van de huidige parking. Als gevolg daarvan zal er op dit gedeelte van de Stationsstraat gedurende de werken eenrichtingsverkeer gelden in de richting van de Sellekaertsstraat.


Komende van de Sellekaertsstraat moeten auto’s en bussen omrijden via de Haspershovenstraat en Slagmolenstraat. Fietsers mogen in twee richtingen blijven passeren.

Hoppinpunt Pelt