Hoppinpunt Pelt

Een Hoppinpunt moet het makkelijker maken om van het ene vervoersmiddel op het andere over te stappen en zich zo dus efficiënter en duurzamer te verplaatsen. De keuze voor het station van Neerpelt is niet toevallig. Daar is nu al een bundeling van trein en bus en ook de fietssnelweg F74 ligt vlakbij. Als uiteinde van de as richting Genk-Hasselt en de as richting Antwerpen wordt dit Hoppinpunt uitgebouwd tot een belangrijke schakel voor wie zich duurzaam wil verplaatsen.

Naast voldoende parkeerplaatsen komen er afgesloten fietsenstallingen met lockers en laders voor elektrische fietsen. Deelfietsen en een elektrische deelauto maken het nog makkelijker om de eigen auto thuis te laten.

Eén onderdeel van het Hoppinpunt is er al aan het station: je kan bij de gemeente voortaan een elektrische auto huren voor je verplaatsingen. Je leest er alles over op www.gemeentepelt.be/deelauto.

Het Hoppinpunt in Pelt is niet het enige op de Noord-Zuidverbinding. Er komt er ook een in Peer, Houthalen-Helchteren en Hasselt. De realisatie gebeurt met de steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) en de provincie Limburg.

Het Hoppinpunt in Pelt moet eind 2022 klaar zijn.

Hoppinpunt Pelt