Ik wil deelnemen als handelaar

Wil je graag Winkelhierbonnen aanvaarden als betaalmiddel in je handels- of horecazaak? Dat is fijn! Zo zorg je er mee voor dat de Peltenaar lokaal winkelt.

Hoe kan ik meedoen?

Alle aanmeldingen verlopen via de Pelt-app.

Ben je al geregistreerd in de Pelt-app?

  • Ga naar hun jouw persoonlijk dashboard van de app via: https://dashboard.onzestadapp.be/customers/signin en log in.
  • Ga naar 'Instellingen' in de balk bovenaan 
  • Klik op 'Privacy instellingen' 
  • Vink aan, onderaan deze pagina: Dé digitale cadeaubon oplossing 🎁 
  • Dan verschijnt de tekst “Ik geef toestemming aan mijn stad/gemeente..." Bevestig dit. 

Je krijgt dan snel een e-mail van Sam@cirklo-light.com waarmee je de aanmelding kan bevestigen en waarin je meer informatie vindt over de werkwijze. 
Deze e-mail ontvang je niet noodzakelijk dezelfde dag, maar mogelijk pas de volgende werkdag. 

Ben je nog niet geregistreerd in de Pelt-app? 

  • Meld je aan voor de app via: https://dashboard.onzestadapp.be/customers/signup 
  • Vink bij de laatste stap van de registratieprocedure aan: Dé digitale cadeaubon oplossing 🎁. 
  • Dan verschijnt de tekst “Ik geef toestemming aan mijn stad/gemeente..." 

Je krijgt dan snel een e-mail van Sam@cirklo-light.com waarmee je de aanmelding kan bevestigen en waarin je meer informatie vindt over de werkwijze. 
Deze e-mail ontvang je niet noodzakelijk dezelfde dag, maar mogelijk pas de volgende werkdag. 

Waarom een elektronische Winkelhierbon?

Veel handelszaken lieten ons weten dat ze het initiatief van de papieren Winkelhierbon tijdens de zomer waardeerden, maar dat er toch veel administratie bij kwam kijken. Bonnen moesten in ontvangst genomen worden, je moest ermee naar het gemeentehuis en vervolgens duurde het twee weken voor de waarde van de bonnen op je rekening stond. 
Daarom zijn we op zoek gegaan naar een digitaal alternatief. Dit hebben we gevonden bij Cirklo, een webshop met een veilige e-moneylicentie. 

Hoe werkt de elektronische Winkelhierbon?

Iedereen kan binnenkort online of aan de vrijetijdsbalie in de Jeugdlaan een elektronische Winkelhierbon kopen. De waarde kiest hij zelf. De koper krijgt via e-mail een QR-code die hij kan opslaan in zijn smartphone of afdrukken op papier. 
Stel dat een klant zijn Winkelhierbon in jouw zaak wil besteden. Dan geef jij in een app het te ontvangen bedrag in, waarna de klant zijn QR-code scant. Je krijgt als handelaar onmiddellijk te zien dat het bedrag in jouw Cirklo-account is opgenomen.

Op welke manier krijg ik het geld op mijn rekening? 

In je Cirklo-account zie je het bedrag dat besteed is in jouw zaak. Je kan op elk moment vragen om het geld effectief op je rekening te laten storten. Je kiest zelf wanneer dat gebeurt: na elke transactie, iedere week of iedere maand. 
Je moet géén transactiekost betalen. Indien er voor 50 euro in jouw zaak besteed is, krijg je 50 euro op je rekening gestort. Het gemeentebestuur draagt de abonnementskost van het Cirklo-platform.

Moet de klant het bedrag van zijn bon in één keer besteden? 

Nee, hij mag dit in verschillende keren besteden. Stel dat de klant een bon heeft van 50 euro en dat hij 23 euro in jouw zaak wil besteden. Jij geeft dan als handelaar 23 euro in als te ontvangen bedrag. De klant houdt dan nog 27 euro over op zijn bon. Die kan hij vervolgens bij één of meerdere andere handelszaken besteden. Je hoeft dus nooit geld terug te geven op een bon.

Wat heb ik als handelaar nodig om de elektronische Winkelhierbon te kunnen ontwaarden? 

Het enige wat je nodig hebt is een smartphone of tablet waarop je een gratis app installeert en waarmee je scant. Je moet er wel aan denken om je medewerkers die kassaverrichtingen doen ook de uitleg te geven. 

Moet ik zelf ook voor promotie zorgen? 

Het gemeentebestuur zal de elektronische Winkelhierbon uitgebreid promoten via haar kanalen, in eerste instantie als geschenk voor de eindejaarsperiode. Uiteraard mag je zodra het startschot gegeven is aan iedereen vertellen dat de bon ook in jouw zaak te besteden is. In juni bezorgden we affiches en stickers die je in je zaak kan ophangen. Zo is het duidelijk voor klanten dat ook jouw zaak deelneemt. Wens je nog extra stickers en affiches? Laat het ons gerust weten. Wij zorgen ervoor. 

Ik nam in het voorjaar al deel aan de papieren Winkelhierbon. Moet ik me nog eens registreren? 

Ja, je moet je eenmalig registreren. Dit is nodig zodat we een account kunnen maken waarmee je bonnen kan ontwaarden en geld kan ontvangen. Zodra je geregistreerd bent, verschijnt je zaak in de lijst met deelnemende handelaars van de webshop en in de Pelt-app. 

Blijven de papieren bonnen geldig? 

De papieren bonnen blijven geldig tot op de vervaldatum die op de bon vermeld staat. De papieren Winkelhierbonnen kan je nog steeds als betaalmiddel aanvaarden en kan je zoals voorheen innen bij de gemeente. De Verrassingsbonnen (vierkante bonnen met overwegend rode kleur) die nog in omloop zijn, zijn helaas verlopen en kan je als handelaar niet meer aannemen. Papieren bonnen worden niet meer verkocht na de lancering van de elektronische bonnen. 

Ik heb papieren WinkelhierBonnen die mijn handelszaak heeft aangenomen. Hoe krijg ik mijn geld?

De papieren bonnen kan je steeds binnen brengen op het gemeentehuis Oude Markt (Oude Markt 2). Samen met de bonnen breng je dit formuliertje ingevuld mee.