Hulpverleningsaanbod

JAC (Jongerenadviescentrum)

Het JAC biedt jongeren informatie, advies en ondersteuning met betrekking tot diverse thema’s (relatie, seksualiteit, drugs en alcohol, alleen wonen,…). Het JAC werkt zo vrijblijvend en anoniem mogelijk, en is volledig gratis. 

Blijf er dus niet mee zitten, maar bel, chat of mail met een medewerker van het JAC. Of ga langs in het OverKop-huis Pelt om een babbeltje te slaan met een aanwezige medewerker! 

Straathoekwerk

Pieter en Mira zijn in Pelt onze straathoekwerkers. Je vindt hen vaak terug op pleintjes, skateparken,… en andere plekken waar jongeren graag vertoeven. Spreek hen gerust aan:

Straathoekwerk kort | LiSS

Arktos

Vanuit de algemene doelstelling “inzetten op het creëren van een zinvol toekomstperspectief voor tieners en jongeren “ werden medewerkers van Arktos aangesteld om samen met jongeren aan de slag te gaan.

Arktos begeleidt jongeren en vindt ze wanneer ze in kwetsbare situaties zitten. Soms blijkt aansluiting op school, werk en samenleving minder evident. Maar Arktos ziet de kracht in elk van hen. Want onder de baseline 'Het kan wél' laten ze de kracht van optimisme horen. Ze gaan op zoek naar de talenten en vaardigheden van elke jongere en versterken deze in hun leefomgeving. 

Meer info: Samenwerking met jeugdexperts Arktos - Gemeente Pelt, www.arktos.be of via kderixckx@arktos.be

;